brillen kontactlenzen

Oogkontakt Uw opticien                                                                          Bredestraat 8, 3632 AZ Loenen aan de Vecht                              Telefoon: 0294-232963

Computerbril

Computerbril

Computerwerk is zwaar voor de ogen. Als een eventuele visuele afwijking niet goed gecorrigeerd is, dan zorgen beeldschermactiviteiten snel tot vermoeidheid, zichtproblemen, spanning en hoofdpijn. Meestal kunnen deze problemen goed worden opgelost met een speciale bril voor het werken op een computer: de beeldschermbril. Dit geldt zowel voor de jongere gebruikers als voor de 40-plus gebruikers. Studies hebben aangetoond dat slechts 5% van alle brildragers boven de 45 jaar, die regelmatig op de computer werken, een bril dragen voor dat doel. Bij 95% van de brildragers is er dan sprake van onnodige overbelasting van de ogen.


Waarom problemen bij beeldschermwerk?

Het probleem is dat de ogen lang op een afstand gefocust moeten blijven en dat soms geschakeld moet worden tussen beeldscherm, toetsenbord en een tekst. Bij de jongere ogen geeft die langdurige inspanning oogspierpijn en bij de 40-plus gebruikers lukt dat vaak gewoon niet meer.


Ontspanning en comfort

Bij jongere ogen kunnen vaak ontspanningsoefeningen en gespreid werken de oplossing zijn. Echter biedt dit soms te weinig rust. Een speciale computerbril of beeldschermbril kan dan verlichting brengen: de computer-comfort-bril. Ook voor mensen met ouderdomsverziendheid is het gebruik van een leesbril niet genoeg, omdat deze bril alleen geschikt is bij een afstand van ongeveer 40 centimeter. Een beeldschermbril is in dit geval geschikter. Deze kan aangepast worden aan iedere werkomgeving en wordt op maat gemaakt.

Adviezen voor een prettige computerwerkplek voor brildragers

De algemene aanbevelingen voor zorgeloos beeldschermwerk gelden natuurlijk ook voor brildragers. Eigenlijk zijn ze voor hen extra belangrijk: kijk zo nu en dan weg van het scherm en neem af en toe een pauze. Op die manier kunnen de oogspieren zich ontspannen. Zorg er ook voor dat je regelmatig knippert met de ogen om droge ogen te voorkomen. En houdt rekening met de plaatsing van het beeldscherm, toetsenbord en muis. Gebruik de ergonomisch correcte houding voordat er andere lichamelijke klachten ontstaan.

Zichtklachten bij beeldschermwerk

Uit onze ervaring is gebleken dat mensen met een multifocale bril of alleen een leesbril eerder klachten ontwikkelen bij beeldschermwerk. De multifocale bril heeft een beperkt leesdeel dat bruikbaar is om op de computer te kijken. En bij de leesbril is het ‘bereik’ te kort, zeker naarmate de leessterke toeneemt. De leesafstand van de leesbril is normaal gesproken op 40 centimeter afgesteld. Op die afstand is alles prettig leesbaar, maar het beeldscherm, dat meestal ergens tussen de 60 en 80 centimeter staat, is dus niet scherp. In beide gevallen geeft dit klachten, zoals vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn en nekklachten. Deze zijn goed op te lossen door een beeldschermbril aan te schaffen.

Beeldschermbril

Een beeldschermbril houdt goed zicht op het beeldscherm de afstand en de kortere afstanden. Er zijn diverse soorten beeldschermglazen, in verschillende materialen en van standaard tot op maat gemaakt. Uw opticien Oogkontakt kan U adviseren over de mogelijkheden.

Uw opticien voor een computerbril in voor de Vechtstreek en het Gooi, Gemeente Stichtse Vecht: Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Maarssen, Maarssenbroek, Nieuwer Ter Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Oud-Zuilen, Tienhoven en Vreeland, De Glashut, Gieltjesdorp, Kerklaan, Kortrijk, Laag-Nieuwkoop,Maarsseveen, Mijnden, Molenpolder, Nieuwerhoek, Oud Aa, Oud-Maarsseveen, Oud-Over, Oukoop, Portengen, Portengensebrug, Scheendijk en Spengen

En omstreken: Abcoude, Baambrugge, Loosdrecht, Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis